úterý 1. listopadu 2022

WeLove Šumava

 ... naše mini dovolená ...
Pravidelný návrat k blogování se mi nedaří, ale teď marodím 
a ráno jsem se začetla do svých starších příspěvků, hlavně adventních,
a proto si sem dopíši pár zážitků z léta.
A přidám i jedno adventní "pomalu ladění".
Začátkem prázdnin jsme se podívali na Šumavu.
Jeden den na Pancíř, druhý den k jezeru Laka 
a třetí den, cestou domů, na hrad a zámek Velhartice.



Kneippovy lázně v Železné Rudě.
Voda byla hóóódně ledová ...



Cestou k jezeru Laka.








Skanzen lidové architektury pod hradem Velhartice.





 Toto byla letos naše jediná dovolená, 
... snad to příští rok bude s časem už o něco lepší. 
Poslední dvě léta jsme si hodně mákli na vedlejším pozemku se stavbami i s včeličkami.
Z nejhoršího je ale hotovo.

Dnes Vás ještě vezmu do muzea v Sušici na prohlídku mechanického betléma.
Řezbáři Pavel Svoboda a Karel Tittl ho v roce 2004  zhotovili 
za neuvěřitelných deset měsíců.
No, není to nádhera?












Poznáte v něm některé Šumavské památky? 
Napište mi. 

Užívejte krásných slunných dnů, 
u nás už je pár dní jako v létě.
Dáša F.

PS: Ještě jeden západ ..., 
ty se mi nikdy neokoukají.






17 komentářů:

  1. Dášo, hezká dovolená - hned bych se vypravila ve vašich stopách :). A ten západ slunce - oh. Ze šumavských staveb jsem snad poznala Kašperk a Velhartice.

    OdpovědětVymazat
  2. Dáši, juchám tady z tvého návratu na blog, ale nepřeji ti nemoc!
    Vezmu to popřadě: především tvé krásné fotky a náramná dovolená.
    Ze Železné Rudy přes Jezero Laka do Prášil s odřenou patou v pohorkách - jako by to bylo včera! i tak ráda na to vzpomínám.Stejně jako na ostatní tůry na Poledník, Javorník, Čerchov a vůbec - oblíbenou Šumavu a Český Les.
    Překrásné záběry zapadajícího slunce!
    V Betlému ( který jsem dosud neviděla ) jsme poznala? sušické domy na náměstí, Rabí, Kašperk, dřevěné domy ve Volarech, kostelíček Anděla Strážce nad Sušicí, Velhartice hrad.
    Jiřina z N.
    Dášenko, ty jsi jediná, kdo dokáže komentovat u Verunky = Veruce, prosím , napiš jí, že se mi její blog moc líbí a hodně míst z jejich výletů znám, tak bych jí ráda leccos k jejím krásným příspěvkům napsala, ale nejde mi to. I tak jí a jejímu manželovi denně v duchu děkuji za přestěhování blogu ze zrušeného blog.cz. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Dášo,to jsou nádherné fotografie a ty jsi na nich jako holčička.Moc ti to sluší.Šumava je krásná,kdysi jsme tam jezdili hodně,manžel tam má sestřenici.Teď už tam jezdili s bráchou akorát na pohřby.
    Sleduji tě na Instagramu a dáváš tam krásné fotografie zajímavých míst.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotografie, které vždy potěší. Šumavu a její krásy neznám. Byla jsem pouze u Lipna na Stezce korunami stromů, ale víc nic. Je tam opravdu krásně a já děkuji za Tvoje úžasné fotografie. Betlém je nádherný. Obdivuji tu dokonalost a také šikovnost lidí, kteří toto umí vytvořit. Je to úžasné. Přeji Ti hlavně brzké uzdravení a měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jste měli krásný výlet. Šumava je moc pěkná, ráda se tam vracím. Betlémy mám ve velké oblibě. Tenhle je moc fakt krásný. Poznávám Kašperk:-) Brzy se uzdrav. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Dášo, i když jenom krátká, ale přesto moc hezká dovolená na Šumavě. Tam se mi také moc líbilo, ale teď už jsme tam delší dobu nebyli. Krásné fotky a nádherný betlém. Přeji pěkné dny a brzo se uzdrav, pá 😉😊

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Dášo, potěšila jsem se u Tebe krásnými fotografiemi Šumavy, betlému i západu slunce. Hlavně se brzy uzdrav, myslím na Tebe. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Dáši, zas moc zajímavé tipy na výlet. Pokochala jsem se fotografiemi. Projela jsem je několikrát. Obdivuji betlém, i to jak, jsi vlezla do ledové řeky. A krásný západ slunce. Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  9. Dáši, to je nádherný návrat do léta! Plánujeme Šumavu na červen, snad to vyjde, hodně si mě navnadila...
    V betlému místa poznávám, vyjmenovala je už Jiřinka, je opravdu moc krásný!
    Přeji rychlé uzdravení a jen hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. I když to byla taková minidovolená, tak je vidět, že jste si to užili a já díky Tvým fotkám taky. Na Šumavě jsem nikdy nebyla. Betlém je moc krásný - ano,ano blíží se ten čas.
    Brzy se uzdrav a měj klidné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  11. Tak ráda bych se ještě někdy na Šumavu podívala, ta místa jsou naprosto úchvatná. Nejhorší je, že od nás ze severu to máme všude daleko :-))). Krásné fotky Dášo a přeji ti hlavně hodně zdraví.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc zajímavý výlet a hezké fotky.I když jsem z jiného konce republiky,Šumavu mám ráda ,byla jsem tam již několikrát.Přeji další hezké výlety a povídání...

    OdpovědětVymazat
  13. Šumava parádní, a co mne první napadlo k další destinaci je že: " Král Karel s Buškem z Velhartic, teď zasedli si k prostřenému stolu, ti dva již mnohou číši vypili si spolu ..."

    OdpovědětVymazat
  14. Dáši, nádherné fotky z dovolené. A ten betlém je nádherný. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  15. Velmi krásný a inspirativní článek. na Šumavu bych se hned rozjela. jen je to dost z ruky.

    OdpovědětVymazat
  16. Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.

    OdpovědětVymazat