...recept jsem nedávno zahlédla v televizi...
A tak jsem ho vyzkoušela.
Tentokrát již podruhé a moc nám chutnal.
Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek stojí za to.
Recept:
500 g žitné chlebové mouky, nebo špaldové
(já dala 350 žitné a 150 hladké)
10 g sušeného droždí
5 g cukru
5 g soli
oliv.olej ? asi 2-3 lžíce
oliv.olej ? asi 2-3 lžíce
300 ml mléka, trošku jsem musela ještě přidat,
zpracujeme těsto a necháme kynout 2 hodiny.
Marináda:
olivový olej
rozmarýn, tymián, pažitka, petržel
jarní cibulka, česnek
dala jsem i pórek
slanina
prostě, co dům dá
prostě, co dům dá
Vykrajujeme kousky, které obalíme v marinádě a skládáme do formy.
Formu můžete vymazat, nebo dobře obalit kousky olejem z marinády.
Na poprvé jsem měla oleje moc, takže chléb byl zbytečně nasáklý,
podruhé jsem kousky celé neobalila olejem a tak se trochu přichytily.
Pečeme asi 50 minut při teplotě 180 stupňů.
Chléb se hodí ke grilovaným masům i k zeleninovým salátům.
Výborné zpestření, ale každý den by se jíst nedal.
Kousky chleba si odtrháváme, dle potřeby.
Dobrou chuť.
A pokud se chcete zúčastnit akce
Pojďme si udělat radost a překvapení:-),
kterou pořádá Marcela z Nordic Passion a Martina z Decor Blance
jukněte zde.
Nevím, kdy je uzávěrka.
Přeji krásné dny.
Dáša F.
Tak to je ňamka, kterou neznám. Určitě to zkusím! Vypadá to hodně dobře.
OdpovědětVymazatMáme první májový den, slunce svítí, co víc si můžeme přát, že?
Tak si ho krásně užij!
Hanka
Hani, chléb je výborný, jen trošku víc osolit.
VymazatDnes je u nás moc hezky, vrací se jaro. :O)
Přeji hezký den.
Tak to vypadá luxusně, škoda že nemám aktuálně doma žitnou mouku, hned bych jej zkusila.
OdpovědětVymazatDianko, nejlepší je čerstvý a víc osolit.
VymazatPřeji hezké dny.
Tak tohle je parádní pecka, ukládám jako parádní zpestření grilovacího menu.
OdpovědětVymazatA mlaskačka to bude na 100%, myslím, že potěším mužskou část a nebude jim vadit ani ta tmavá mouka.
Krásný květen.
Simi, chlapi ocení hlavně tu anglickou. :O)
VymazatKrásné dny.
To vypadá moc zajímavé.
OdpovědětVymazatPřeji krásné májové dny s Terri :-)
P. S. Vůbec nestárneš. Na všech fotkách vypadáš stejně :)))))Eva
Evi, moc děkuji za milý komentář.
VymazatTaké přeji krásné, slunečné dny.
Viděla jsem také v televizi a mám na něj zálusk, určitě ho vyzkouším při venkovním grilování, bude se skvěle hodit. Uložím si recept zde u tebe a nemusím vyhledávat :o), takže díky Dášo.
OdpovědětVymazatHezké májové dny.
Ála
Alenko, jak píši výše, přidej víc soli, nám se to zdálo málo.
VymazatPohodové úterý.
Rozhodně zajímavý nápad. Pro dobu letních grilovaček a posezení s přáteli jako dělané.
OdpovědětVymazatKrásný květen, Dášo:-)
Henrietko, je to opravdu taková sezóní záležitost.
VymazatKrásný den přeji.
Dášo, recept jsem v televizi viděla také, ale tvůj chleba vypadá mnohem lákavěji! Dobrou chuť!
OdpovědětVymazatDý, to moc děkuji, já měla co dělat, abych stihla napsat recept. :O)
VymazatHezké dny.
Och, tak to vypadá opravdu mňamózně ♥
OdpovědětVymazatMoc děkuji, byl dobrý.
VymazatDášo, trhací jsem už pekla, ale úplně jiný!!! Tohle je takové vše v jednom :o) Když vidím tu tvou slaninku, manžel by byl nadšený!
OdpovědětVymazatHezké odpoledne, Helena
Helenko, to je ingredience hlavně pro mužský, jenom to zelené by jim moc nejelo. :O)
VymazatPřeji hezké dny.
Trhací chleba neznám, ale určitě to bude moc dobré. Na grilovačku přímo paráda ☺
OdpovědětVymazatEvi, je moc dobrý hned po upečení. Druhý den se ještě dá, ale ...
VymazatPřeji hezký květen.
Mňam, to vypadá dobře :-)
OdpovědětVymazatJe to takové zajímavé zpestření, vhodné ke grilovačce. :O)
VymazatKrásné dny přeji.
Ten chlieb vyzerá úžasne. Prečo by sa nedal jesť každý deň? Príjemný deň prajem.
OdpovědětVymazatAtize, děkuji. Chléb je takový navoněný, bylinkový a brzy by se přejedl.
VymazatKrásný den přeji.
Tenhle receptík vidím poprvé a láká mě ho vyzkoušet. :-) Dobrý tip na večeři, neustále si lámu hlavu s tím co k večeři udělat, abychom pořád dokola nejedli zeleninové saláty a obložené talíře s pečivem. :-) Díky!
OdpovědětVymazatLucko, určitě dobrá změna a salátek k tomu. :O)
VymazatHezký den.
Zajímavý recept!
OdpovědětVymazatZuzko, zajímavě i chutná. :O)
VymazatTak trhací chléb vůbec neznám, dokonce jsem o něm ani neslyšela. Ale vypadá skvěle, určitě někdy vyzkouším. Měj se krásně, Dášo :)
OdpovědětVymazatŠárko, skvělé je, že si každý odtrhne co sní.
VymazatKrásné dny.