neděle 10. března 2019

Kamenný most

... v Písku ...
je nejstarším dochovaným mostem v Česku a možná i ve střední Evropě.
Při povodních v roce 2002 voda prý dosahovala dva metry nad silnici.  
Podívat se můžete zde.
Most prošel opravou a dnes po něm opět chodí davy místních i turistů.
Zvu Vás na krátkou procházku Pískem.






  Holoubci se vyhřívají na sluníčku.


  "Ty mne vážně fotíš?"


Křižíkova elektrárna a muzeum, opravdu stojí za návštěvu.


  
Na Parkáně.




 Kostel Narození Panny Marie.


A kolem Otavy zpět k autu.


A co Vy, byli jste někdy v Písku?
Přeji Vám krásnou neděli a prima začátek nového týdne.
Dáša F.


PS: My za chvilku odjíždíme na oslavu, takové malé (velké) zahájení grilovací sezóny.
Počasí sice nic moc, ale hlavně přestalo pršet. :o)

28 komentářů:

  1. Dášo to je krása! Tak v Písku jsem nikdy nebyla a to jsem rozená jihočeška, ale z druhého konce kraje :) Tak snad někdy, každopádně děkuji za toto milé zastavení.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak v písku jsem taky nikdy nebyla. Takže moc děkuji za další výlet s tebou. Ty obrázky a ta obloha...ách..už aby zase bylo stejně a ještě trochu tepleji.
    Dáši, užijte si neděli a správnou nohou do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem přes Písek jen párkrát projížděla, jen kdysi jsme se na chvilku na oběd, jen jsme prošli po nábřeží. Takže jsem ráda, že jsem se mohla podívat i na další fotky

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky Dášo. Jó Písek. Moje oblíbené město. Protože jsem tam ráda studovala na lesnické škole, chodila se spolužáky a spolužačkami na pivo do Zlaté husy a na Šumavu, protože jsem se tam seznámila s manželem, a naše první schůzky a procházky byli právě kolem Otavy, a v kiosku za kamenným mostem mi vždycky kupoval výbornou točenou zmrzlinu...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tady jsem byla před dvaceti lety.... Díky za připomenutí.
    Užijte si grilovačku. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. V Písku jsem nikdy nebyla. Ráda jsem si tedy prohlédla Tvoje fotky, které jsou jako vždy bezvadné.
    Měj se hezky a hezký zbytek neděle!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Dáši, v Písku jsem před lety byli každé léto, naše Terka jezdila nedaleko na koňský tábor. Teď už tedy dlouho ne! Moc děkuji za krásné fotky a přeji vydařené odpoledne. U nás leje!!!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Dáši, krásné fotky z Písku a pěkný začátek nového týdne Božka.

    OdpovědětVymazat
  9. Dáši, Písek jsem navštívila mockrát, s mužem, známými, vnučkami, byli jsme tam v r.2002 i s mužem, mamkou a sestrou pár dní před povodní a pak jsme zírali na telku, když voda šla přes sochy, ještě teď mi jde mráz po zádech. Písek je krásné město, jako mnohé na jihu.
    ( Příbuzné poloviny rodiny tam máme rozeseté ).
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za seznámení s Pískem.Byla jsem tam jenom jednou a to je už pár let.A asi se tam už nikdy nepodívám-Je neuvěřitelné,co dokáže velká voda,jak vysoko vystoupá.Fotky jsou nádherné.Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  11. V Písku jsme kdysi byli prvně bez dětí přes noc :o). Předloni na výletě a prohlédnout sochy z písku, projít se po mostě...
    Měj hezké dny Dáši. J.

    OdpovědětVymazat
  12. Dáška, opäť som sa prostredníctvom tvojich krásnych fotografií prešla miestami, ktoré nepoznám a možno ani nenavštívim ... Pekné počasie ste vystihli ... Prajem ti úspešný týždeň ... maj sa fajn ... L.

    OdpovědětVymazat
  13. Dáši,
    nádherné zábery mostu, krása, akoby som tam bola s Tebou...
    Prajem Ti pekný týždeň, pá
    A.

    OdpovědětVymazat
  14. Dášo, já byla v Písku před mnoha lety, těsně před těmi povodněmi. Pamatuju si, jak jsme pak viděli v televizi záběry právě toho mostu, tedy spíš jen vody, co se přes něj valila, že ani most samotný vidět nebyl. A že jsme si říkali, jestlipak to vydrží... Je to krásná památka a byla by škoda, kdyby ho velká voda zničila nenávratně....
    Díky za připomenutí pěkných míst :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  15. Dáši, nádherná procházka, díky. Já si ani nevzpomínám, jestli jsem v Písku někdy byla. Pokud ano, musela jsem se o něj jen trochu otřít, takže díky za reportáž. Měj pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  16. Piskem jsme jen jednou projizdeli a koukam, o kolik jsme prisli. O mostu vim ,jen jsem na nem nikdy nestala. Uzijte si oslavu. M.

    OdpovědětVymazat
  17. Písek mám moc ráda, Dášo a Kamenný most je jeho známou dominantou. Měli bysme se tam zase vypravit a oživit vzpomínky, díky za připomenutí:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
  18. Písek je pro mne velkou neznámou, tak ti moc děkuji za úžasnou procházku s Tebou. Je moc krásný.
    Dáši měj se moc krásně.Z🖤

    OdpovědětVymazat
  19. V Písku jsme byla pouze jednou a ještě před povodněmi, asi v roce 2001, to už je let. Stálo by to za to se tam zase jednou vrátit.
    Měj hezké dny, Jitka

    OdpovědětVymazat
  20. My jsme byli taky v Písku už strašně dávno - v létě 1998, to teprve ty domy na nábřeží stavěli. A navíc jsem měla v bříšku malou fazolku - našeho Jirku. Samé pěkné vzpomínky. Asi bysme se tam měli zase někdy vydat. Měj se, Dáši. P.

    OdpovědětVymazat
  21. Hani, krásná procházka. V Písku jsem nikdy nebyla a ráda bych jej někdy navštívila.

    OdpovědětVymazat
  22. V Písku jsme byly jednou s dcerou, byla se mnou na chatě a tak nás napadlo někam vyrazit na výlet, a protože jsme ve směru, padla volba na Písek. Chytly jsme nádherné květnové počasí a procházka po starém centru byla krásná. Poseděly jsme na zahrádce restaurace pod hradbami, šly do té elektrárny (dcera prohlásila, že to tam je jak z Cimrmana) a dlóuho jsme hledaly Putimskou bránu, až jsme narazily na ceduli, že vlastně už vůbec nestojí! Na tom parkánu je docela dobré bludiště cest. Klíďo bych si tam dala líbit ještě jednu návštěvu....

    OdpovědětVymazat
  23. Město Písek jsem zažila jako dítě a přiznám se, tenkrát to byl prostě opruz.
    Roky běží a z tvých fotek to cítím diametrálně jinak, jen si to zopakovat.
    Když mají fotografie takové nádherné pozadí jako je sytě modrá, vyjde ta procházka naprosto skvostně!!!

    OdpovědětVymazat
  24. Do Písku se chystám i s dětmi za 14dní. O program budeme mít postaráno-je to nádherné město, ale chtěla bych Vás poprosit, jestli nemáte tip, kde se v Písku dobře najíst? Pár recenzí jsem našla na netu, ale vždy tam někdo napsal velké ALE. Předem děkuji za Vaši zkušenost a hezký den, Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, děkuji za nakouknutí a za komentář. Restaurace V Písku moc neznám, ale nevšední zážitek můžete zažít zde: https://krcma-pisek.cz/.
      Přeji hezký víkend. D.

      Vymazat
    2. Moc děkuji za tip. Krčmu jsem ve svém výběru neměla, ale hned zařazuji :-) Děti to uvítají, ještě dotlačit manžela, který tohle prostředí nevyhledává, ale co by neudělal pro rodinu :-) Krásný večer a ještě jednou děkuji, Klára

      Vymazat
  25. Nebyla! Ale díky Tvým fotkám si píšu na seznam v budoucnu navštívených míst!
    Krásné dny Dášo!
    Z.

    OdpovědětVymazat
  26. Cestou necestou a najednou jsme si projeli veškeré vodácké trasy na otavě za jeden měsíc. Musím říct že jsem tam strávila nějaké mládí a vždy se mi tam líbilo. Jednou za rok si vybereme jeden kraj, pronajmeme si někde chalupu a snažíme se projet celé Česko. Nesmíme vynechat ani Prahu jednou za život.

    OdpovědětVymazat